TIP HADAPI KEKECEWAAN DAN KESEDIHAN

>> Friday, December 31, 2010

putus cinta........bukan bererti kehidupan ini sudah berakhir..
kehidupan harus diteruskan....walaupun dengan cara yang kusut..hahhahaha..macam cik q la....ok...ni adalah cara cik q adapi kekecewaan n kesedihan..bukan seksa diri.tapi terapi untuk kuatan semangat


TIP  NO 1

~ PERGI FARMASI

cik q             :: kak beli pil tido 20 bijik......
kak farmasi   :: ok........

~BALIK DARI KEJE...

~MANDI

~MAKAN PIL TIDO

~DAN TIDOW......

*so xde masa nak termenung dan bersedih.....


TIP NO 2


~ MAKAN KEPALA IKAN DAN SEMUT BANYAK-BANYAK.....


*kata orang kalau makan semut dan kepala ikan kita akan jadi pelupa...so elok la tu....arini dia tinggalkan kita....besok dah lupa....so xde la kita akan bersedih...kan..kan.....



TIP NO 3

~ BERSEDIH SIANG DAN MALAM SAMPAI HABIS AIRMATA DAN SAMPAI RASA BETUL-BETUL PENAT...

*bila rasa PENAT..kita akan rasa perbuatan bersedih itu adalah sia-sia.....lebih baik kite pergi ambek wuduk sembahyang dan berdoa.confirm tenang.........



TIP NO 4

~ NO EAT,NO DRINK,NO HP,NO FB,NO FRIEND..NO..NO..NO! DALAM MASA 2 HARI

* ermmm seksa diri.bukan kenal die dari lahir pun.....dan bukan jugak kita ilang MAK atau AYAH...nak seksa diri dan  disebabkan orang itu yang dah kecewaakn kita..tak de faedah langsung kan....FAMILY kita kan ade lagi...baik buruk 4 ever mereka still di sisi kita.............so argai benda yang ada dan bukan yang tak ada........no eat n no drink...pai bila..confirm boleh pengsan (aku dah alami dah pun)tak payahla buat......no hp n no fb....bosan beb dua hari pun dah cukup lama...silap-silap jadik orang gila cakap sowang-sowang..sebab nye no hp n no fb la.....cari kekuatan dengan kongsi rasa ngan kawan yang kita rasa boleh kongsi.jangan adapi sendirian........so apa-apa pun cari kekuatan bukan teruskan kesedihan dan kekecewaan







bersambung..belum abis lagi nie...





2 komen:

Nor December 31, 2010 at 8:01 AM  

tip no 2 x bley blah
harap bukan kesedihan je yg dilupakan
aku takot lupa diri plak nnti
tetiba
"who am i.."

Cik Q December 31, 2010 at 8:10 AM  

hahhahhaha.........
bagus tu lupa diri...bina idup baru....
kawan baru....segalanya baru...
family je yg lama....

Post a Comment

kepada yang baca blog ini semata-mata sebab nak menyibuk dan dengki pada cik q,terima kasih yeh kerana sudi datang melawat,blog ini diciptakan macam sampah,segala isinya ditaip ikut suka hati,walaupun tidak berguna tapi dicipta oleh aku dan diciptakan untuk aku,kalau tak suka tak payah baca,terus bla jer,pergi la jenguk blog-blog yang glamour dan best,
aku nie tak glamour pun,akhir kata..kehidupan harus diteruskan,walaupun keputusan yang dibuat seringkali salah dan dikesali,
so...happykan diri...happykan hidup....

  © cnq Simple n' Sweet by just2qasehlaura.com 2009

Back to katak hijau